1962-1964 Elout van Soeterwoudeschool

Zwanevechtlaan, Utrecht

Busroute In het begin van onze tijd op de Cromwijcklaan ga ik met de bus (lijn 6) naar Puntenburg. Helaas vergeet ik twee keer mijn dure abonnement en ik moet naar een school die in de buurt is: de ‘school met den Bijbel’, de Elout van Soeterwoudeschool. Ik kom daar in de 4e klas bij allemaal kinderen die ik niet ken - best intimiderend.

Schoolmelk Gelijk de eerste dag gaat het nog fout ook. Er wordt een krat met kleine flesjes schoolmelk binnengebracht. Ik ga ervan uit dat er voor mij ook is en pak een flesje. Niet waar dus.psalmen Op deze 'school met den Bijbel' moeten we voor elke maandagochtend een psalmversje uit ons hoofd geleerd hebben en kunnen opzeggen. Ik vind het allemaal nogal stom, maar omdat ik vrij goed uit mijn hoofd kan leren doe ik dat dan maar. Ik herinner me ook een rare poster waarop de hemel en de hel als echte aardrijkskundige plaatsen worden getoond.

In de vijfde klas heb ik een leuke meester (meneer Meijer?) die met ons experimenten doet, zoals telefoons maken van twee blikken verbonden met een touw. Voor de rest kan ik me eigenlijk niet veel van deze school herinneren.